Αρχική » ΛΕΞΕΙΣ » Σύγχρονα Ομηρικά Έπη

Σύγχρονα Ομηρικά Έπη


ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΜΗΡΙΚΑ  ΕΠΗ:
Αυτή την ταινία πρέπει να την απολαύσουμε  εξερευνώντας τον εαυτό μας, την σκιά μας  και ολόκληρο τον κόσμο της υπέροχης ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό διονυσιακό θέατρο του ΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

Αγαπητοί  μας  Ομηριστές,
με αφορμή μερικά άτοπα σχόλια θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα εξής τινά:
Η σελίδα ασχολείται   με τα Ομηρικά Έπη, και την Ελληνική Μυθολογία σε μια σύγχρονη πολιτική, φιλοσοφική, κοινωνική, πολύπλευρη ερμηνεία -αλληγορία,  ονομάτων  και χαρακτήρων  με δικά μας  άρθρα , μελέτες  και  πάνω από 24  ιστολόγια.
Φυσικά συμβουλευόμαστε  ιστορικές και  αρχαιολογικές μελέτες και έρευνες   από διάφορες πηγές  τις οποίες αναφέρουμε.
Χρησιμοποιούμε μεγάλο  πληροφοριακό υλικό από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και από ψηφιακά διαδραστικά βιβλία  για ευλόγους λόγους  μερικών πνευματικών δικαιωμάτων  και ευχρησίας, πέραν του ότι είμαστε ένθερμοι εγκυκλοπαιδιστές.
Ειδικά η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ γράφεται από όλους σε συλλογική ευθύνη- συμμετοχή και μπορεί να διορθωθεί, όπως και συμβαίνει. Περιέχει φωτογραφίες με άδεια creative commons που  μπορούμε να δημοσιεύουμε και  μια ουδετερότητα πολύ ικανοποιητική.
Είμαστε ενεργά στο διαδίκτυο από τον Φεβρουάριο του 2008 σε ομηρική εκστρατεία καμπάνια με σκοπό  τη διάδοση  των Επών με μια φρέσκια ματιά και  τη δημιουργία της Ομηρικής πολιτείας των ονείρων μας, θεματικό πολιτιστικό πάρκο κήπο.
Είμαστε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, ατίθασοι   «ευσεβείς» όσο και όπου  χρειάζεται , πάντα  όμως ευγενείς  σε κόσμια διαδικτυακή συμπεριφορά. Φιλικοί, συνεργάσιμοι αλλά, ακαπέλωτοι,  γιατί δεν ανήκουμε πουθενά ,σε καμία κομματική και θρησκευτική οργάνωση και ιδεολογία.
Απλοί φιλόσοφοι είμαστε , ερευνητές και εξερευνητές της γνώσης  και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε.
Φυσικά δεν είμαστε ούτε άχρωμοι, ούτε άγευστοι, ούτε άοσμοι. Οι σκέψεις μας και οι θέσεις αποτυπώνονται στα άρθρα μας  με μια θεατρική σουρεαλιστικη υπερβολή, αποφεύγοντας όμως ακραίους φανατισμούς, δογματισμούς και εμμονή.
Είναι ευπρόσδεκτα τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας, επί του ουσιαστικού όμως και με ευπρεπή διατύπωση λογική και αισθητική, όπως και δικά σας άρθρα και μελέτες για τα Ομηρικά  θέματα.
Μη μας κάνετε παρατηρήσεις για το κόμμα και το (ν) διυλίζοντας τον  κώνωπα. Όταν θα γίνει η επιμέλεια του κείμενου θα διορθωθεί και αν θέλει κάποιος ας  την αναλάβει, αμισθί.
Επίσης δεν θα λύσουμε εμείς το γλωσσικό ζήτημα, σε αυτή τη σελίδα του ΦΒ,  των πολυάριθμων διαλέκτων της δημοτικής, της αρχαίας και της νεοελληνικής γλώσσας, το μονοτονικό, το πολυτονικό και ούτε  μπορούμε.
Όταν αυτό είναι εφικτό μεταφράζουμε ένα κείμενο από άλλη γλώσσα σύγχρονη ή παλιά, στα Ελληνικά .
Όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς καμία επιχορήγηση από πουθενά μόνο και μόνο γιατί αγαπούμε αυτό που κάνουμε βαθιά.
Μπορείτε να κοινοποιείτε τα άρθρα μας  με αναφορά στη πηγή  και δεν χρειάζεται να είναι τόσο κρυφές, δειλές, φοβισμένες και  μυστικές οι κοινοποιήσεις σας σε μυστικές ομάδες. Να σας βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν ΣΚΙΕΣ στη διαφάνεια.
Ούτε  να μας κλέβετε και να μας αντιγράφετε  αντιδεοντολογικά. Δεν  μπορείτε. Τα άρθρα είναι κλειδωμένα και έχουν ένα ΛΑΘΟΣ που το επαναλαμβάνετε  ανοήτως, όπως το άρθρο με τα Ομηρικά Ονόματα,  τον ΑΝΤΙΝΟΟ και τον ΕΥΡΥΜΑΧΟ.
Αποφύγετε την μιζέρια, την μικροπρέπεια , την κατινιά, τα τρολαρίσματα  και την κουτοπονηριά.
Δεν υπάρχει  χρόνος για αυτά.
Να έχετε το θάρρος της  ευπρεπούς γνώμη σας. Να διαφωνείτε και να συμφωνείτε με τον ορθό λόγο για την σωστή αιτία. Σήμερα όλα είναι φανερά και ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον.
Αυτό που χρειάζεται είναι το θάρρος, η διαύγεια , η δύναμη και  η  τόλμη της αειθαλούς νεότητος. ΤΗΛΕΜΑΧΙΚΑ.
Όπως τα  χρόνια τα παλιά τα ΟΜΗΡΙΚΑ…..

Σύγχρονα Ομηρικά Έπη
27 02 2016

Αστραία

Advertisements

Έσσετ’ ήμαρ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s